också


Jazz, Fusion och Folk!

2007 och 2008 fick jag uppdraget av Musik i Syd att göra affischen till Kristianstad och Blue Birds  jazzfastival. Jag klev in i ledet av en 30 år lång tradition där konstnärer skapat en jazzig konstaffisch till festivalen. Jazzmusikens improviserade men samtidigt struktuerade form har under många år varit drivande kraft i ateljén. Utmaningen påverkade mig så starkt att jazzen som motiv numera också fyller en stor del av mitt skapande!

 Det har blivit många inspirerande möten med musiker på scen och backstage. Rest till Wales för att få egna bilder på trumisen Jon Blacow. Jag fotograferar på konserter men där försöker jag vara diskret, fotograferar med mobilen. Det är ett roligt sökande efter motiv - Jag jobbar enbart efter egna foton och skisser från festivaler och konserter.  Korrö folkmusikfestival har jag besökt ett tjugotal gånger också men först nu börjar även folkmusiker söka sig in i mina motiv. 
 

Collagetekniken som jag använde mig av till affischerna löste av en slump mina intentioner att fånga jazzen. Färglfäckarna fick form genom en silhuett. Det föreställande begränsade inte måleriet, utan färgfläckarna kunde stå rena och oretuscherade.
Nonfigurativt möter figurativt.
Liksom Jazzens fria improvisation möter den fasta taktramen i musiken.

Figurerna är ledmotivet, färgfläckarna är tonerna och rytmerna.